Un tast de mar, intervenció en una musclera: punt de trobada gastronòmic i de contemplació
View/open
Permalink
http://hdl.handle.net/20.500.12082/948Exportar
Compartir
Estadísticas
View Usage StatisticsMetadata
Show full item recordAuthor
Ibáñez Navarro, Silvia
Abstract
La intervenció té lloc a una Musclera a la Badia dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita, dins el termini del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Com que és un espai protegit ubicat dins d’àrees humanitzades es caracteritza per presentar complexes relacions, entre la conservació i les diferents activitats econòmiques que s’hi desenvolupen. Hi ha una gran diversitat d’oferta i demanda turístiques en la zona, però es pretén fomentar el coneixement i el suport dels espais protegits del Delta, millorar el desenvolupament sostenible i la gestió del turisme d’aquests espais, tenint en compte les necessitats ambientals dels residents, les empreses locals i els visitants i per últim ampliar l’oferta turística destinada a un usuari exigent i respectUós amb l’entorn. La intervenció crea un espai de trobada per a estades d’un dia i grups reduïts on el fil conductor és la gastronomia, les tradicions pesqueres locals, així com la contemplació i la proximitat amb el mar dins d’un entorn privilegiat. Es tracta d’un nou concepte, “Un tast de mar”, quelcom similar a una barbacoa entre amics però rodejat de mar per tot arreu. L’estètica del nou espai ha d’integrar-se amb la temàtica pesquera i les tradicions locals i fer servir materials adaptables al pas del temps, materials que expliquin històries de mar que parlin el mateix llenguatge que el perfil caracterÍstic de la musclera.
Subject
Restaurants -- Disseny i construccióMusclos -- Indústria i comerç -- Delta de l'Ebre (Catalunya)